dinsdag 25 maart 2014

De geboortedag van Esmee.

Wat een heftig iets, zo'n eerste keer na het overlijden van Esmee. Al een maand lang ben ik tot weinig in staat en voel ik mij vervelend. Je weet je nog precies te herinneren, wat er vorig jaar gebeurde om deze tijd. Toen was Esmee er nog. Vorig jaar op haar verjaardag was ze nog niet opgeknapt na de chemo en voelde ze zich niet optimaal, maar wat heeft ze toen genoten van alle aandacht en cadeaus. Moe en zwak, maar niet naar huis willen, want het was zo gezellig en nu, nu niets. Geen slingers, geen ballonnen, geen verjaardagstaart. Wat dreunt dat door in alles wat je doet.

Stil mijn ziel wees stil

Stil mijn ziel wees stil,
en wees niet bang
voor de onzekerheid van morgen.
God omgeeft je steeds
Hij is er bij,
in je beproevingen en zorgen.

God U bent mijn God
en ik vertrouw op U
en zal niet wankelen
Vredevorst vernieuw een
vaste geest binnen in mij
die rust in U alleen

Stil mijn ziel wees stil
en dwaal niet af 
dwars door het dal zal Hij je leiden
stil, vertrouw op Hem
en hef je schild tegen de pijlen van verleiding

God U bent mijn God...

Stil mijn ziel wees stil
en laat nooit los
de waarheid die je steeds omarmd heeft
wacht wacht op de Heer
de zwartste nacht 
verdwijnt wanneer het daglicht doorbreekt

2x
God U bent mijn God...
Ik rust in U alleen.

 

Reacties

lvk op 24 april 2014 21:32:
Via de FB van Phelines moeder lees ik nogal eens (anoniem) mee en zie ik jullie (jouw) naam ook nog langskomen.
Wat een zware tijd.., Koningsdag komt eraan. Van harte sterkte gewenst in deze onmogelijke dagen van herinneren, gedenken en herdenken. Onze Hemelse Vader kan troosten zoals niemand dat kan. Ik denk ook aan jullie..
 
mark en alice slagboom op 21 april 2014 10:43:
lieve ouders en gezin

wij lazen jullie verhaal in de terdege .wat een groot goed ja een zegen dat jullie je op de HEERE mogen ,,werpen,, in jullie verdriet maar ook om de blijdschap waar lieve esmee eeuwig mag verkeren dat geeft een zekere rust die de wereld nooit zal kunnen bieden!

hgroeten
 
Margje op 28 maart 2014 11:49:
Fijn, dat er gereageerd kan worden. We hebben de 25e aan jullie gedacht. Hoe anders was het vorig jaar! We hopen, dat de Heere in al jullie verdriet blijft betonen niet alleen de Vader van Esmee te zijn, maar ook jullie kracht kan én wil geven om door te gaan. Hij kan honing aan de roede doen. We hopen, dat er ook nu nog steeds een kring van gebed rondom jullie mag zijn. Heel veel sterkte gewenst in alles!
 
Ellen op 26 maart 2014 12:17:
Wat hebben jullie het gisteren goed gedaan, jullie waren zo sterk! Je hebt er een mooi lied bijgezet, hou jullie daaraan vast: In Hem alleen vindt je rust. Lieve groeten van ons
 
Jannie op 26 maart 2014 10:39:
Heel begrijpelijk , tis allemaal nog zo vers , ik vind het bewonderingswaardig hoe sterk jullie zijn en wil jullie verder veel sterkte wensen
 

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen