Donderdag 06/12/2012

Jeffrey ( neefje ) word/is vandaag 1 jaar. Hiep hiep hoera.

Vorig jaar om deze tijd lag mijn zus ziek en ruim 32 weken zwanger in het ziekenhuis. Het is op dat moment niet duidelijk wat ze heeft, maar door de medicatie zijn wel de weeën op gang gekomen. Wanneer ik in het ziekenhuis kom om hun dochter op te halen, die gewoon met paps meegekomen is naar het ziekenhuis, blijkt hoe nijpend de situatie is. Mijn zus(je) moet bevallen met behulp van een spoed-keizersnee onder algehele narcose. Dit omdat (ook) zij bloedplaatjes van 9 ( en de rest van haar bloedwaarden zijn ook slecht) heeft en ze dus een bloeding kan krijgen die niet te stoppen is. Ook mag er met deze lage waarden geen ruggeprik gegeven worden. In allerijl wordt ze naar de ok gereden en tijdens een heftige wee onder narcose gebracht. Gaan ze het allebei redden.....

Gelukkig zijn we nu een jaar verder en is alles redelijk goed gekomen. Alleen blijkt mijn zus aplastische anemie te hebben, een zeldzame ziekte, waarbij je eigen beenmerg geen/te weinig cellen aanmaakt. Dit resulteerd in lage bloedwaarden, zoals HB, Bloedplaatjes en afweercellen, maar ook in enorme vermoeidheid. Dit alles met deze start en drie kids maakt dat ik enorm trots ben op mijn zus, dat ze zich ook nog inzet voor het ophalen van geld voor Esmee. Vandaag voelt dubbel. We hopen dat de ziekte stabiel mag blijven tot ze minstens 80 jaar is.

Dan Esmee. vanmorgen wakker geworden in een bloedbad. Haar infuus was losgeschoten en daardoor liep er dus bloed haar bed in. Vanmorgen gaf ze dus ook aan dat ze nat was. Ik dacht dat dit van de luier was, die had ik 's nachts niet verschoond, maar bij het open leggen van de dekens, kwam er een vlek zichrtbaar. Gauw het licht aangezet en gekeken of dit bloed of poep was, maar het was dus bloed. Eerste check is dan, klemmetje dicht, zo gezegd zo gedaan. De verpleegkundige stond naast mij en die was enorm geschrokken, maar daar was ik te moe voor. Ik zeg altijd, eerst handelen dan instorten;). Schone kleren gezocht voor Esmee, washandje om te poetsen en een handdoek om te drogen. Esmee lekker op mijn bed gelegd, zodat haar bed veschoond kon worden. Dit alles wel onder luid protest.

Van de antibiotica voelt Esmee zich echt niet lekker. Ze is weer aan het spugen en heeft enorme buikkrampen. Dit is ook de reden waarom ze veel wauwelt en kreunt. Vreselijk om aan te horen. Net leg ik haar over in haar eigen bed, en ze zegt:
Niet leuk he mama, mijn hart brak.....

 

Reacties

Esther Touw op 8 december 2012 14:34:
Hallo fam de Ron. Ik ken jullie niet maar mijn dochter zit op school de Bron in Zwijndrecht en kwam vd week met de stroopwafel actie thuis. Ik zit nu op jullie website te kijken, ik vind het verschrikkelijk voor jullie en jullie kleine meid we hebben zelf ook drie meiden en je hoopt dat dit je nooit overkomt. Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd het enige wat wij kunnen doen is stroopwafels bestellen en ik hoop dat heel veel mensen dit doen en dat jullie naar Amerika kunnen, dat het met Esmee4 weer helemaal goed komt.
 
Jolien Donker, moeder van Emma op 7 december 2012 23:42:
We denken aan jullie, bidden voor jullie en leven van afstand met jullie mee. Sterkte!
 
Esther van Lagen, Apeldoorn op 7 december 2012 20:20:
Helemaal stil word je van deze laatste foto. Ik heb geen woorden meer toe te voegen aan de vorige reacties. Job's vrienden zaten ook bij Job toen hij leed en ze zeiden niets...Naast jullie zitten kan niet, maar bidden kan wel, altijd en overal. In gedachten en in het gebed verbonden met jullie.
 
Jeanet(terdegelezer) op 7 december 2012 13:30:
Net het stukje gelezen en de foto gezien.Echt heel erg en als je kind dan nog zegt,niet leuk he mama.Ook ik wens jullie weer heel veel sterkte ook als gezin.
 
arnette op 7 december 2012 10:48:
Ik ben ontroerd, wat maken jullie veel mee.lees al een tijdje mee op jullie blog. Zelfs onze kinderen vragen hoe is het met het meisje dat ziek is? Wij bidden voor jullie.
 
wilma op 7 december 2012 10:36:
Hoi lieve allemaal,
Wat is dit hartverscheurend!!!!!
Heel veel sterkte en God's nabijheid toegewenst!
We bidden voor jullie om kracht en beterschap voor jullie lieve kleine dappere Esmee. Liefs Wilma
 
Marije op 6 december 2012 21:11:
Woorden schieten te kort! Lees regelmatig mee, wil laten weten dat ik vaak aan jullie denk! Probeer me weleens voor te stellen hoe het is, je kind zo ziek maar jullie en esmee voelen en beleven het! Heel veel sterkte!
 
Hennie (Terdege lezeres) op 6 december 2012 18:19:
Weet niet wat ik moet zeggen als ik dit lees. Ik kan je wel zeggen dat ik elke dag aan jullie denk en voor jullie bid. Ik heb veel respect voor jullie.
 
annemieke b. op 6 december 2012 16:14:
Hoi lieve zus. dank je wel voor je lieve worden in je blog. ik haal kracht uit alles wat ik voor jullie lieve meisje kan doen. het is vandaag inderdaad dubbel. maar ik probeer pocitief te blijven en er een fijna dag van te maken voor onze zoon. ik hoop dat jij zelf ook pocitief mag blijven. ondanks de ene tegenslag na de andere. ik dank God dat ik der nog ben en ik bid God dat hij esmee wil beter maken. hou moet. ALS JE EVEN HET NIET MEER ZIET ZITTEN. KOMT DER ALTIJD ERGENS EEN LICHTPUNTJE.
 
Ellen op 6 december 2012 16:11:
Ben even stil...we blijven voor jullie bidden
 
Ellen op 6 december 2012 16:11:
Ben even stil...we blijven voor jullie bidden
 
margreet op 6 december 2012 14:30:
Wat een dapper moppie, met dappere ouders. Heel veel sterkte om de kracht en moed erin te houden. Ook wij bidden voor jullie.
 
Jannie op 6 december 2012 13:51:
*Respect en heel veel sterkte , weet echt niet wat ik anders zou kunnen zeggen .Weet wel dat ik elke dag aan jullie denk en ook voor jullie bid !
 

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen