woensdag 19/9/2012

Haren!!!!!!

Sinds gisteren vallen de haartjes van Esmee uit. Hele plukken tegelijk. We hoopten, dat ze t/m Lotte's verjaardag ( zaterdag) haar haartjes kon behouden, maar helaas. Ze zit zo onder en ze zitten ook in Esmee haar mond, dat we besloten hebben dat vandaag haar haar eraf gaat. Wel zo comfortabel. Maar ook weer zo definitief. Weer een extra bevestiging dat Esmee echt ziek is. Je weet het wel, maar met dit soort dingen, wordt het extra benadrukt.

Daarnaast heeft Esmee weer flink koorts. Het wordt ook met de antibiotica, niet beter. Eerder erger. Ze is ook weer flink verkouden, maar heeft een weerstand van nul. Dus zelf vechten tegen een virus of bacterie is niet mogelijk. Ook kwamen er weer sliertjes bloed uit haar neus, dit kan duiden op weer lage bloedplaatjes, dus wie weet vandaag weer een transfusie. De verpleegkundige heeft net weer bloed afgenomen, ik ben benieuwd.

Vannacht ook niet al te best geslapen. Esmee voelde zich echt niet lekker en lag te keunen en te piepen in haar slaap. Dit deed ze zo elk uur, daarnaast ook nog het infuus wat piept, was het al met al een onrustige nacht. Ik vind het nu echt niet leuk meer en maak mij echt ongerust. Weer ruim           39 graden koorts en al een week lang en het ziet er niet naar uit dat het beter gaat eerder minder. Om 6:00 uur is de arts nog even langs geweest, maar kon ook niet veel meer zeggen/doen. Wel krijgt Esmee de paracetamol nu via het infuus. Nadat ze dit gekregen had, voelde ze zich een stuk beter.

Het is nu 8:30 uur en ze slaapt weer. Even bijtanken.

 

Reacties

petra op 19 september 2012 22:54:
beste Marrielle,ik wens jou en je man heel veel sterkte met de grote zorgen om jullie esmee,ik las jullie stukje in terdege en het raakt je enorm,we weten uit ervring hoe moe je kunt zijn vanalles en wat al het zien van het lijden van je kindje met je doet en dan die machteloosheid van het niet kunnen helpen alleen je liefde en gebed dan .Het maakt je klein je wilt alles zo graag zelf doen en de regie in handen houden ,ik vond het zelf heel moeilijk om alles los te laten (ook wij hebben een zieke dochter en wel met iets heel anders)maar te weten en alles in de handen van God te leggen dat Hij het is die voor je zorgt en weet wat goed voor ons is maar dat valt niet altijd mee dat gaat makkelijker als alles voor de wind gaat ,maar het geeft wel rust als je dat kan en ik hoop dat je het ondanks alles vol kan houden ook en je meisje met liefde kan troosten zover mogelijk is veel sterkte meis voor jou en je andere kinderen(want heel het gezin lijd mee en ook allen die jullie lief en dierbaar zijn die ook rondom jullie staan.lieve groetjes Petra (ons gebed zal voor jullie zijn)
 
AM op 19 september 2012 21:20:
Ik las jullie verhaal in de Terdege!
Wat moet Esmee in haar nog zo jonge leven veel meemaken!Ook voor jullie en de andere kinderen is het enorm moeilijk, zwaar en spannend!Weet dat er EEN is die jullie kan helpen en kracht wil geven om door te gaan!Ik ken jullie niet, maar wens jullie de kracht van Hem toe om dit te dragen en heel veel sterkte!
 
Nel op 19 september 2012 19:42:
Wat moet Esmee maar ook jullie een hoop mee en doormaken. Ik krijg kippevel en een heel triest gevoel als ik jullie weblog leest. Ik hoop net als Simone dat Esmee maar ook jullie je gedragen mogen weten door jullie Hemelse Vader. Wij bidden dagelijks voor jullie en hopen op verbetering voor Esmee en voor jullie om kracht om er voor Esmee te zijn.
 
Simone op 19 september 2012 17:54:
Wat een lief poppetje, jullie dochter. Ik bid dat ze, hoe jong ze ook is, zich door haar Hemelse Papa gedragen zal voelen. Tegelijkertijd zo onbegrijpelijk, dat Hij Die zo dichtbij is en bij machte is toch Zijn lieve kleine dochtertje dit laat meemaken. Ik bid dat Hij ingrijpt, misschien voor ons oog soms onzichtbaar. Maar ik bid op dit moment dat Hij met Zijn liefde, macht en kracht zal heersen in het leven van Esmee.
Ik zal jullie aan God opdragen in mijn gebeden en dit ook aan vrienden vragen.

 
Willemien op 19 september 2012 15:52:
Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht om dit te dragen,jullie zijn sinds ik de weblog volgd, iedere dag in mijn gedachte. Nogmaals sterkte ook voor jullie gezin maar ook de rest van jullie fam. ( ik ken jullie ouders Gert en Corrie)
 
mia van helten op 19 september 2012 14:51:
heel veel sterkte, ik heb het ook niet droog gehouden, maar wat schrijf je alles mooi op.ik ga vanavond gelijk storten op de rekening en hopen dat het allemaal door kan gaan. wens jullie alle kracht toe in de deze voor jullie zo zware tijd. en ik zal Esmee een kaartje sturen.
 
Marina op 19 september 2012 13:18:
Ja zo'n kaal bolletje is zeker confronterend, maar echt het went snel. Die koorts, daar maak je je terecht zorgen over met al die medicatie, die niet schijnt te helpen. Hopelijk geen longontsteking en dan die snelle daling van de bloedplaatjes, ondanks de transfusie, waar zou dat toch vandaan komen? Ze zit wel in een dip, maar toch? Alle bloedwaardes zijn zeker laag. Heel veel sterkte en kracht gewenst.
 
Annemarie van der Ploeg op 19 september 2012 09:42:
Het is inderdaad heel confronterend nu met haar haartjes. En dan die koorts. Ik kan me zo goed voorstellen, dat je je zorgen maakt. Ik wens jullie heel veel sterkte. Jullie zijn nooit uit mijn gedachten....
 
adrie op 19 september 2012 09:13:
een diepe zucht. en hou het niet droog. maar het is idd wat jij zegt het is definitief nu dat esmee ziek is. je weet het wel maar nu zie je het ook echt. vind het zo erg. al ruim een week 39gr is wel veel. hoop dat ze snel baat mag hebben bij de paracetamol.heel veel sterkte voor jullie allemaal.
 
Ellen op 19 september 2012 08:53:
Wat confronterend allemaal he, je wordt zo idd steeds met je neus op de feiten gedrukt, en zelf als ouders sta je als het ware met je rug tegen de muur; wij kennen elkaar (jij en ik) dan niet persoonlijk, jullie zijn elke dag in onze gedachten; Heel veel sterkte
 

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen